Unkari

Languages

Tapahtumahaku

Tapahtumahaku:


Tarkennettu haku

Valuutanvaihtoon

Mainosten

Mainosten

Hungary Tourism application

Magyar sarok

 Bookmark and Share  Print article  Send link

(Dear Nordic/Baltic Visitor !

Yes, you are right, this menu-point is not in your language, but in Hungarian… The reason: here we provide information for the Hungarian tourism suppliers about the Nordic/Baltic market and our activities there. You are welcome to proceed to another menu-point – unless you wish to brush up your Hungarian, that will make us really happy.)


Kedves Látogatónk !

Ezen az oldalon szeretnénk a lehető legtöbb információt adni azoknak a magyar turisztikai vállakozóknak, szakembereknek, akik Észak-Európa iránt érdeklődnek. Az alábbi pontokban reméljük megtalálják, amit keresnek. Várjuk észrevételeiket, javaslataikat!

1. Statisztikák, piackutatás

A leghasznosabb statisztikai információkat a KSH turizmussal foglalkozó gyorsjelentései és összefoglaló anyagai tartalmazák: www.ksh.hu .

A Magyar Turizmus Zrt 2005-06-ban részletes piackutatást végzett négy északi országban, Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban, amelynek összegzése pdf-ben letölthető innen.

Az Észak-európai képviselet készített egy összeállítást a piac legfontosabb jellemzőiről, az új trendekről, amely ugyancsak pdf-ben elérhető itt.

2. Tour operatorok listái

Azok a dán, finn, norvég és svéd tour operatorok, amelyek Magyarországra utazásokat szerveznek, megtalálhatóak a bal oldali menü 7. pontjában (pl. a svéd oldalon: ”Svenska researrangörer”). Ez a menüpont tartalmazza a cégek nevét, web-címét, továbbá a Magyarországra szervezett utak jellegét (ez utóbbit eltérő színnel magyarul is feltüntettük).

További tour operatorok illetve utazási irodák címei elérhetők az alábbi linkeken:
Finnország: Finn Utazási Irodák Szövetsége (SMAL/AFTA) tagjainak listái: tour operatorok http://www.smal.fi/index.php?146 , utazási irodák http://www.smal.fi/index.php?281
Norvégia: tour operatorok listája, e-mail címekkel: http://www.ferieguiden.no/reiseselskap/reisearrangor/reisearrangor.asp
Svédország: Utazási Irodák Szövetsége (SFR): www.srf-org.se/about_srf, buszos tour operatorok (a lapon a linkekre kattintva egységes rendben jönnek fel az elérhetőségek): http://www.reseguiden.se/reseforetag/1

A három balti ország, Észtország, Lettország és Litvánia esetében ugyanezen menüpont alatt a nemzeti szövetségek honlapjain nyilván tartott teljes céglistát találják meg. Ennek oka, hogy a Baltikumban kevesebb a kiadott állandó katalógus és gyakori a csak szórólapon vagy interneten meghirdetett program - ezért célszerű mindig a teljes listát végignézni, vagy valamennyi utazásszervezönek megküldeni ajánlataikat.

3. A képviselet marketing terve

2013. évi tevékenységünk vezérfonala marketing tervünk, amely innen letölthetö. A marketing tervünkben feltüntetett célok eléréséhez használt kommunikáció (újságíró study tourok, hirdetések, egyéb sajtó-együttműködés) során preferált média listáját itt találja meg.

4. Kiállítások

2013-ben az alábbi kiállításokon vesz részt a képviselet:

  • MATKA, Helsinki, január 17-20. (250.000/80.000)
  • Ferie For Alle, Herning, február 22-24
  • TUR, Göteborg, március 21-24. (300.000/80.000).

AA Magyar Turizmus Zrt 2013-ik évi kiállítási részvételeire vonatkozóan a szakmai oldalon tájékozódhatnak, itt.

5. Internet, képviseleti honlap

Észak-Európa az internet hazája, itt a lakosság 60-70%-a használja rendszeresen, munkában és otthon is az internet szolgáltatásait. Ennek okát a nagy földrajzi távolságokban, a zord klímában és a távközlési technológia magas színvonalában (Ericsson, Nokia, Tandberg) – de talán a skandinávok divat- és trend-érzékenységében is kereshetjük. Tény: itt a leghatékonyab hír- és információforrás az internet.

Az utazási szakmában 2005-2006-ban robbanásszerűen terjedt el használat foglalási célokra is. A Skandináv országokban eladott repülőjegyek és package túrák 30-50%-át ma interneten foglalják és fizetik ki.

Irodánk az itt működő külföldi turisztikai képviseletek között az elsőként hozott létre az északi paicon – 1999 februárjában – négy nyelvű (dán, finn, norvég, svéd) web-oldalt. Ez később a balti nyelvekkel bővült. 2013-ban az MT Zrt. honlapja struktúrájában és tartalmában is megújul.

Új honlapunkon az alábbiak helyezhetők el:

- Aktuális információ: pl megnyíló új létesítmény, különleges esemény
- Akciós ajánlatok
- Szakmai oldalak: utazásszervezőknek, konferenciaszervezőknek szóló ajánlatok, információk.

A tarifákat és a megrendelési feltételeket hamarosan publikáljuk.